logo
14.06.2014 Kraľovany
...
14.06.2014 Kraľovany

FC Kraľovany v spolupráci s MFK Ružomberok organizoval 3.ročník futbalového turnaja prípraviek (ročník narodenia 2004) Kraľovany cup 2014. Na turnaj sa prihlásilo 28 družstiev zo Slovenska a Čiech, ktoré organizátor rozdelil do štyroch skupín po sedem mužstiev. Počet hráčov v poli bol 5 plus brankár. Hralo sa 1x20 minút na štyroch ihriskách súbežne. Dva najlepšie tímy z každej skupiny postúpili do semifinále kde sa hralo vyraďovacím spôsobom o postup do finále.

Chlapci nastúpili na zápasy „C“ skupiny. V prvom zápase nastúpili proti mužstvu Zvolena, ktoré zdolali po slabšom rozbehu, keďže nastúpili krátko po príjazde.
FAM Poprad - Zolen 2:1
góly FAM: Katona, Rodák

V druhom zápase proti mužstvu Rakovej bol už výkon lepší avšak chlapcom sa nedarilo dať gól a tak o výsledku rozhodla jedna situácia po ktorej nasledoval pokutový kop, bohužiaľ v náš neprospech.
FAM Poprad - Raková 0:1

Tretí zápas chlapci odohrali proti mužstvu z Českej republiky ŠSK Bílovec. K veľmi dobrému výkonu chlapci pridali aj gól a zaslúžene zvíťazili.
FAM Poprad - Bílovec 1:0
gól FAM: Dulák

Štvrtý zápas mal chlapcom pomôcť k postupu do semifinále, keďže nastúpili proti do tej doby najslabšie hrajúcemu mužstvu Dolného Kubína. Bohužiaľ chlapci nedokázali svoju prevahu vyjadriť gólmi a tak si situáciu skomplikovali bezgólovou remízou.
FAM Poprad - Dolný Kubín 0:0

Piaty zápas chlapci odohrali proti mužstvu Hornej Nitry. Proti jednoznačnému lídrovi skupiny chlapci podali dobrý výkon, avšak ani to nestačilo proti technicky vyspelejšiemu mužstvu.
FAM Poprad - Horná Nitra 1:2
gól FAM: Dulák

Šiesty zápas sa ukázal ako rozhodujúci pre umiestnenie v skupine a v priamom súboji o druhé miesto chlapci nastúpili proti mužstvu Dukly Banská Bystrica. Po najlepšom výkone a veľmi napínavom priebehu chlapci zvíťazili a postúpili do semifinále. Škoda len, že súper neuniesol prehru a zápas sa skončil nepekným divadlom zo strany hráčov a rodičov, ktoré sa na turnaj tejto kategórie vôbec nehodilo.
FAM Poprad - Dukla Banská Bystrica 2:1
góly FAM: Rodák 2x

Keďže zápas s Banskou Bystricou bol posledným v skupine, chlapci krátko na to nastúpili na semifinálový zápas proti mužstvu Spiš Team. Tu sa už prejavila únava hráčov naplno a popravde aj vyššia kvalita bola na strane súpera. Chlapci síce prehrali, ale postupom medzi osem najlepších mužstiev ukázali, že futbal hrať vedia a čas strávený na tréningoch pod vedením Milana Ilavského nebol premárnený.
FAM Poprad - Spiš Team 1:6
gól FAM: Rodák

Zostava FAM Poprad:
Ľubomír DULÁK, Radovan RODÁK, Richard RUČKA, Samuel PAULO, Marek HAMRÁK, Alex VESELÝ, Max VESELÝ, Dávid KATONA, Matej BREJČÁK, Adam MADŽO, Matúš PENXA

Vyjadrenie trénera:
Zúčastnili sme sa ďalšieho turnaja ktorý bol kvalitne obsadený. Zúčastnilo sa 28 mužstiev. V skupine sme odohrali kvalitné zápasy, ale nevyhli sme sa zaváhaniam, ktoré nás stali body. V poslednom dramatickom zápase o postup zo skupiny sme porazili mužstvo Banskej Bystrice v ktorom sme rozhodli o našom postupe v poslednej minúte gólom Radovana Rodáka po peknej prihrávke Duláka. Žiaľ v ďalšom zápase ktorý sme museli odohrať hneď po zápase s Banskou Bystricou chlapcom už chýbali sily na lepší výsledok. Spiš Team napokon vyhral cely turnaj. Turnaj bol časovo náročný, ale chlapci ukázali, že vedia hrať a chcú sa výkonnostne posúvať ďalej. 
Tréner Ilavsky